‘IS verovert grensovergang tussen Syrië en Irak’

Komend parlement moet ombudsbureau verder institutionaliseren
mei 22, 2015
‘Burgerdoden bij gevechten in Mali’
mei 22, 2015
Show all

‘IS verovert grensovergang tussen Syrië en Irak’

Terreurbeweging Islamitische Staat (IS) heeft een nieuw succes geboekt in haar strijd tegen het Syrische leger. Strijders van de beweging namen donderdag de grenspost al-Tanf in, die in Irak bekend is als al-Waleed. Dat liet het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten weten.

Syrische militairen zouden zich uit het gebied hebben teruggetrokken. De grensovergang ligt in de provincie Homs, waar IS woensdag de ruïnenstad Palmyra op het regeringsleger veroverde. De grensovergang ligt ongeveer 240 kilometer van Palmyra. Een derde van de inwoners van Palmyra zou de stad zijn ontvlucht, meldt het Observatorium. Het is de laatste grenspost aan de grens met Irak die nog in handen van het regeringsleger was.

IS heeft het grootste deel van het grensgebied in handen. In het noordoosten van Syrië controleren de Koerden een aantal grensposten.Tegelijkertijd boekt de terreurbeweging winst in Irak, waar het donderdag de stad Ramadi vrijwel geheel veroverde. Het oosten van de provinciehoofdstad in Anbar dat nog in handen was van regeringstroepen werd door IS-milities ingenomen, zo meldt Reuters.

 

Comments are closed.