Tweede bewaker opgepakt na ontsnappen gevangenen VS
juni 25, 2015
Obama wijst demonstrant terecht: ‘Je bent bij mij thuis’
juni 25, 2015
Show all

IS in de tegenaanval

2015-06-25 09:47:37 Smoke billow from the Syrian town of Kobane, as seen from the Turkish side of the border in Suruc in Sanliurfa province on June 25, 2015. Turkey denied "baseless" claims that Islamic State (IS) militants reentered the Syrian town of Kobane through the Turkish border crossing to detonate a suicide bomb. AFP PHOTO / STRINGER

Strijders van Islamitische Staat zijn op verschillende plekken in Syrië in de tegenaanval gegaan. In Kobani zijn gevechten aan de gang nadat vanmorgen vroeg een autobom was ontploft. In de stad al-Hasakah heeft IS vanochtend een paar wijken in handen gekregen.

De afgelopen dagen kreeg IS juist gevoelige klappen te verwerken. Eerst verloor de terreurorganisatie Tal Abyad, een Koerdische stad aan de Turkse grens. En afgelopen dinsdag werd IS verjaagd uit Ain Issa. De Koerden kwamen steeds dichter bij Raqqa, de zelf uitgeroepen hoofdstad van IS. Volgens de Koerden begon IS al loopgraven aan te leggen, kennelijk uit angst voor een aanval op hun stad. Er werd wel rekening gehouden met een tegenaanval van IS. “Maar het komt op een plek waar de Koerden het misschien minder verwachtten”, zegt Midden-Oosten correspondent Sander van Hoorn. “Op een plek waar ze misschien troepen vandaan hadden gehaald voor hun offensief in het oosten”.

Comments are closed.