Iraanse president Rohani wil doorgaan met raketprogramma

Oud-veiligheidsadviseur Flynn wil niet getuigen over Russische inmenging
mei 23, 2017
Trump benadrukt belang samenwerking tijdens bezoek Israël
mei 23, 2017
Show all

Iraanse president Rohani wil doorgaan met raketprogramma

De Iraanse president Hassan Rohani heeft maandag op de televisie gezegd dat het land doorgaat met zijn raketprogramma.
Hij tartte daar Donald Trump mee. De Amerikaanse president ventileerde op bezoek in Saudi-Arabië stevige kritiek op de Islamitische Republiek Iran
en herhaalde dat in Israël. Het Iraanse volk heeft besloten machtig te zijn. Onze raketten zijn bedoeld voor vrede en verdediging.
Amerikaanse autoriteiten zouden moeten weten dat wanneer een technische test van een raket nodig is, we die zullen uitvoeren en niet wachten op hun toestemming”, aldus Rohani, die vrijdag met ruime meerderheid een nieuw termijn kreeg als president.

Rohani haalde ook uit naar aartsrivaal Saudi-Arabië, die hij gebrek aan democratie verweet. Hij riep Riyad op de bevolking te laten beslissen over de
toekomst van het land in vrije verkiezingen. Trump hekelde zowel in Riyad als Jeruzalem de steun die Iran, een bondgenoot van de Syrische president Bashar al-Assad, terroristische organisaties biedt. De Amerikaanse regering heeft volgens Rohani geen idee wat er allemaal speelt in de regio en laat zich misleiden door adviseurs.

Comments are closed.