Dagbladen overzicht – 2 maart 2020
maart 2, 2020
Sport- & Jeugdzaken start landelijk symposium gemeenschapsontwikkeling in Nickerie
maart 2, 2020
Show all

Inzage persoonsgegevens tot 14 maart

Kiesgerechtigden kunnen tot en met 14 maart op verschillende locaties in het land controleren als ze voorkomen op de kiezerslijst en als de gegevens correct zijn. Dit wordt de wettelijke ter inzagelegging genoemd. Om te proeven hoe mensen hierop inspelen ging Radio 10 naar het Revo-plein waar een mobiele unit is. Daar was Irena Menso, junior medewerker van het Centraal Bureau Burgerzaken, en aan haar vroegen we hoe de aanloop tot nog toe is. Volgens haar zijn het toch meer ouderen die hun persoonsgegevens checken. Het ministerie van Binnenlandse Zaken probeert de jongeren via andere kanalen zover te krijgen alsook meer te betrekken, bij het verkiezingsgebeuren.

Bij de unit aan de Kleine Waterstraat kwamen mensen druppelsgewijs. De meesten van hen zeiden desgevraagd dat het nakijken van hun gegevens van belang is om hun stem uit te kunnen brengen op 25 mei.

De ter inzagelegging duurt tot en met 14 maart. En kan dagelijks bij alle Bureaus voor Burgerzaken, de commissariaten en de 378 landelijke mobiele locaties.

Comments are closed.