Invulling ministersposten kabinet Bouterse II steeds duidelijker

NDP, BEP en DOE tekenen regeerakkoord
augustus 10, 2015
Sapoen: Verzoening binnen PL steeds moeilijker
augustus 10, 2015
Show all

Invulling ministersposten kabinet Bouterse II steeds duidelijker

Peneux vrijwel zeker nieuwe Onderwijsminister; Dodson op NH

De invullingen van de ministersposten voor de nieuwe regering die op 12 augustus moet aantreden, krijgt steeds vastere vormen. Radio 10 verneemt uit zeer betrouwbare bron dat Robert Peneux vrijwel zeker Ashwin Adhin, de gekozen vice president, zal vervangen als minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur. Verassend is dat Edward Belfort hoogstwaarschijnlijk terugkeert als minister van Justitie. Overwogen word om toch nog de ministeries van Justitie en Defensie samen te voegen. Belfort zal dan het beheer krijgen over dat nieuwe ministerie.

 

Duidelijk is dus dat Lamure Latour niet terug komt in kabinet Bouterse II. Wel verneemt Radio 10 uit doorgaans goed ingevoerde bronnen, dat Latour wordt getipt als de nieuwe Procureur Generaal bij Justitie. Verder wordt algemeen aangenomen dat Soeresh Algoe minister van LVV blijft en ook Steven Relyveld de scepter blijft zwaaien op ROGB.

 

Winston Lackin keert vrijwel zeker niet terug als minister van Buitenlandse Zaken. Dit heeft hij intussen bevestigd. Wie zijn plaats inneemt is nog niet duidelijk. Naar verluidt zal Mike Noersalim, namens de groep Sapoen het ministerie van Binnenlandse Zaken beheren.

Eerder vernam Radio 10 van bronnen, dat Edmund Leiles zou aanblijven op BiZa. Dit lijkt nu onwaarschijnlijk. Mocht Leiles toch aanblijven, dan is nog niet duidelijk welk ander ministerie de groep Sapoen eventueel mag invullen.

 

Sinds de installatie van het nieuwe parlement, wordt gespeculeerd dat Jerry Miranda, nu nog DC van Paramaribo Noord-Oost, de nieuwe man wordt op OW. Rabin Parmessar, nu nog op OW, wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe ambassadeur voor Suriname in Den Haag Nederland.

 

Verder is vrij concreet dat Regilio Dodson namens DOE de toegwezen post van NH mag invullen. Uit de keus tussen Dodson en Dave Abeleven, is volgens bronnen gekozen voor Dodson, econoom en topper bij Staatsolie. Andy Rusland blijft waarschijnlijk ook op Financien, terwijl HI nog ingevuld moet worden door een vertegenwoordiger uit het Bedrijfsleven.

Comments are closed.