Invulling ministersposten kabinet Bouterse II steeds duidelijker

Politie treft verkeersmaatregelen rond inauguratie
augustus 11, 2015
Sapoen: Verzoening binnen PL steeds moeilijker
augustus 11, 2015
Show all

Invulling ministersposten kabinet Bouterse II steeds duidelijker

Gillmore Hoefdraad, president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), wordt de nieuwe minister van Financiën. De jurist Jennifer van Dijk-Silos wordt de nieuwe minister van Justitie en Politie. Zij zal advocatenpraktijk moeten overdragen aan haar dochter Nailah van Dijk. Silos zal ook moeten bedanken als voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB.)  Het samengaan van de ministeries van Justitie en Defensie wordt nog overwogen verneemt Radio 10 van bronnen.

 

Ambassadeur Niermala Badrising wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Zij komt in de plaats van Winston Lackin. Badrising was permanente vertegenwoordiger van Suriname bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS).

Kurt Nelson is naar verluidt kandidaat-minister TCT en Ronny Benschop wordt genoemd voor Defensie. Duidelijk is dus dat Lamure Latour niet terug komt in kabinet Bouterse II. Wel verneemt Radio 10 uit doorgaans goed ingevoerde bronnen, dat Latour wordt getipt als de nieuwe Procureur Generaal bij Justitie. Verder wordt algemeen aangenomen dat Soeresh Algoe minister van LVV blijft en ook Steven Relyveld de scepter blijft zwaaien op ROGB.

 

Radio 10 verneemt uit zeer betrouwbare bron dat Robert Peneux vrijwel zeker AshwinAdhin, de gekozen vicepresident, zal opvolgen als minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur.

Naar verluidt zal Mike Noersalim, namens de groep Sapoen het ministerie van Binnenlandse Zaken beheren. Radio 10 vernam van bronnen, dat Edmund Leiles zou aanblijven op BiZa. Dit lijkt nu onwaarschijnlijk. Mocht Leiles toch aanblijven, dan is nog niet duidelijk welk ander ministerie de groep Sapoen mag invullen.

 

Ook wordt gespeculeerd dat Jerry Miranda, nu nog DC van Paramaribo Noord-Oost, de nieuwe man wordt op OW.

RabinParmessar, nu nog op OW, wordt zeer waarschijnlijk de nieuwe ambassadeur voor Suriname in Den Haag.

 

Regilio Dodson mag namens DOE de post van NH mag invullen. Dodson is econoom en topper bij Staatsolie.

Sieglien Burleson wordt de nieuwe minister van Handel en Industrie. Zij timmert al jaren aan de weg om de economische positie van Suriname nationaal en internationaal op te krikken. Burleson was coördinator van de Competitiveness Unit Suriname, voorzitter van Suriname Business Forum en docent aan de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Zij is op basis van haar kennis ook benoemd tot lid van het Financieel Economisch Platform.

Andre Dikan zou door de BEP zijn voorgedragen om de nieuwe minister van RO te worden

Comments are closed.