Invoering BTW meer dan noodzakelijk voor opkrikken economie

Radio10 Sport woensdag 29 november 2017
november 29, 2017
Dagbladen overzicht donderdag 30 november 2017
november 30, 2017
Show all

Invoering BTW meer dan noodzakelijk voor opkrikken economie

Als Suriname wordt vergeleken met andere landen is gebleken dat onze overheid heel weinig verdient. Een standaard van 30% wordt gehanteerd wat een overheid aan belastinggelden kan onttrekken aan de economie en opbrengsten voor de overheid die dan weer geïnvesteerd worden in het land.

Rond 2012 zat Suriname tussen de 20 en 24%.  Tegenwoordig zit de Surinaamse overheid op 17%. Dit zegt John de Lanooy hij is coördinators, transformatie belastingdienst. Het wordt tijd om deze trend drastisch te veranderen.

Een andere manier om verbetering te brengen is om de belastingdienst en de douane te reorganiseren. Men kampt nu nog met verouderde wetten, verouderde systemen en een gebrek aan kader. De organisatie die verantwoordelijk is voor deze transformatie is al ruim twee jaren bezig zaken op orde te zetten. Een belangrijke stap die gezet moet worden is de invoering van de BTW (belasting op de toegevoegde waarde).

Het aller belangrijkste volgens Lanooy is dat de belastingbetaler, niet meer belasting zal  gaan betalen.

John de Lanooy, hij is coördinators, transformatie belastingdienst. Hij geeft ook aan dat volgend jaar het fiscaal nummer zal worden geïntroduceerd bij alle belastingbetalers. Met dit nummer krijg je een online account en kan je al je belastingzaken nu van huis uit in orde maken

Comments are closed.