Inverzekeringstelling Vaseur onrechtmatig getoetst

Dienstverlening RGD vandaag genormaliseerd
september 29, 2015
Meer halen uit je bedrijf met gerichte coaching
september 29, 2015
Show all

Inverzekeringstelling Vaseur onrechtmatig getoetst

Het Openbaar Ministerie (OM) overweegt om in beroep te gaan bij de raadkamer van het Hof van Justitie. De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van ex-directeur van de Energie Bedrijven Suriname (EBS) Kenneth Vaseur onrechtmatig getoetst. Zo meldt Starnieuws.

Vaseur werd op 23 september in verzekering gesteld door het OM. Hem wordt verduistering en valsheid in geschrifte ten laste gelegd. Vaseur werd vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Het OM werd in het ongelijk gesteld.

Eerder is de directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, door de raadkamer in vrijheid gesteld. De rechter-commissaris had de inverzekeringstelling door het OM toen rechtmatig getoetst, maar in hoger beroep werd de beschikking vernietigd.

Willy Duiker, de op non-actief gestelde directeur van EBS zit nog vast. Zijn inverzekeringstelling is met 30 dagen verlengd door de rechter-commissaris. STARNWS

2 Comments

  1. Hoe krom is het rechtspreken in Su anno 2015 of beter gezegd men spreekt recht wat krom is.

  2. Zal men ook zo voortvarend zijn in het rechtspreken als het om de kleine man gaat die bijvoorbeeld een srd 50 van zijn werkgever verduisterd heeft.