Inval en gijzeling militair en politicus Cairo krijgt staart

Dagbladen overzicht – 21 april 2020
april 21, 2020
CORONAVIRUS (COVID-19)
april 21, 2020
Show all

Inval en gijzeling militair en politicus Cairo krijgt staart

Afdeling Kapitale Delicten belast met onderzoek DNV-operatie

Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath-Panday heeft de afdeling Kapitale Delicten van de politie belast met het onderzoek naar de DNV-operatie. Dit meldt De Ware Tijd online vandaag. Leden van het Directoraat Nationale Veiligheid pleegden vorige week donderdag een inval in de woning van Rodney Cairo aan de Zirkoonstraat. Zwaarbewapende en gemaskerde mannen drongen het huis binnen, nadat Cairo naar eigen zeggen door enkele dames was gedrogeerd. Een poging hem te ontvoeren mislukte dankzij een oplettende buurman die de politie inschakelde. Op beelden is te zien dat de politie bij de woning van Cairo arriveert, maar niet optreedt. Naar nu blijkt, omdat de manschappen werden teruggeroepen door korpschef Roberto Prade, na afstemming met de Dienst Nationale Veiligheid onder leiding van Danielle Veira.

Cairo deed maandag aangifte wegens poging tot ontvoering, diefstal, gijzeling en mishandeling; zijn advocaat diende tegelijk ook schriftelijk een klacht in bij de procureur-generaal tegen DNV-directeur luitenant-kolonel Danielle Veira en minister van Defensie, Ronni Benschop. Cairo is intussen door Kapitale Delicten opgeroepen voor verhoor.

Veira zei maandag op de COVID-19 persconferentie dat de veiligheidsdienst nog zal uitkomen met een verklaring over de gepleegde inval.

Danielle Veira, directeur van de Dienst Nationale Veiligheid. De politieke partij STREI!, waarvoor Rodney Cairo als DNA-kandidaat staat, heeft intussen diverse ambassadeposten in Suriname op de hoogte gesteld van het gebeuren. Ook in justitiële en politieke kringen heeft dit incident geleid tot grote bezorgdheid. De NPS, DA’91 en enkele mensenrechtenorganisaties pleiten voor een diepgaand onderzoek.

Comments are closed.