Internet maakt deur naar de wereld voor Surinamers wijder open

NPS noemt revolutie militaire dictatuur en dieptepunt in geschiedenis
februari 25, 2014
Sport 25 februari
februari 25, 2014
Show all

Internet maakt deur naar de wereld voor Surinamers wijder open

Surinamers moeten zich meer bewust worden van de mogelijkheden geboden door internet. Deze zijn grenzeloos indien effectief aangewend. Het internet biedt de mogelijkheid tot zakendoen, studeren, werken en het aantrekken van krachten die niet in Suriname beschikbaar zijn.  Anuschka Sonai, digitaal strateeg bij Spang Makandra, een internet marketing bureau, meent dat het toegankelijker maken van breedband internet in Suriname, de deur naar de wereld verder openzet.

Om ICT toegankelijker te maken in Suriname is de ICT Associatie Suriname opgezet. Deze organisatie wil de samenleving de mogelijkheden voorhouden die breedband internet biedt. De particuliere sector kan via het internet nieuwe commerciële kansen creëren en wereldwijd netwerken opbouwen. Vincent Kenswil, de secretaris van de ICT Associatie Suriname, zegt dat ICT het toekomstbeeld bepaalt en volgens hem is er geen weg terug. 

Als één van de drie providers in Suriname, zegt PR-manager Roy Belfor, dat Telesur alles in het werk stelt om breedband internet zo toegankelijk mogelijk te maken voor een ieder.

[jwplayer mediaid=”26861″]

Roy Belfor tot slot, de PR-manager van Telecomprovider Telesur. In Suriname hebben tussen de vierentwintig- en dertigduizend huishoudens de beschikking over een breedband internet verbinding. Deze cijfers werden recentelijk gepubliceerd, in de ‘Definitieve Resultaten Achtste Algemene Volkstelling; Volume 3’. Er zijn wereldwijd gemiddeld 2,1 miljard personen die het internet gebruiken voor allerlei doeleinden. De omvang van de internet-economie wordt geschat op 20 triljoen USD.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.