Internationale Dag van de Man ongemerkt voorbijgegaan

Srefidensi-lezing, kranslegging en lezing Ashanti koning in kader 43ste Onafhankelijkheidsviering
november 21, 2018
Wet Buitenlandse Dienst goedgekeurd in DNA
november 21, 2018
Show all

Internationale Dag van de Man ongemerkt voorbijgegaan

Mannenconferentie moet hen aansporen hun verantwoordelijkheid te nemen

 

Het Surinaams Bijbelgenootschap en Stichting Man Mit Man organiseren in verband met de Internationale Dag van de Man een driedaagse mannenconferentie. Deze dag is op 19 november wereldwijd herdacht, maar toch vrijwel onopgemerkt voorbijgegaan. Dat moet veranderen vinden de organisatoren. Het thema van de conferentie speciaal voor mannen is: ‘Teki leri fu gi wan bun eksempre’ en moet hen stimuleren hun plaats in te nemen als rolmodellen voor de komende generatie, in eigen huis en in hun directe omgeving, zegt Jonathan Misiekaba, projectmedewerker bij het Surinaams Bijbelgenootschap.

Het is niet vreemd dat de man ten opzichte van de vrouw in mindere mate wordt gewaardeerd. Door de rolverdeling die beiden al in de wieg wordt opgelegd blijft de gemeenschap mannen beschouwen als het ‘sterke geslacht’, terwijl ook zij behoefte hebben aan een schouderklopje.

De mannenconferentie die donderdag 22 november begint, duurt drie dagen. Elke dag gaan de deelnemers op een creatieve en interactieve manier diverse onderwerpen voorgeschoteld krijgen, laat Misiekaba weten.

Jonathan Misiekaba, projectmedewerker bij het Surinaams Bijbelgenootschap. Dat houdt samen met de Stichting Mat mit Man van 22 november tot en met 24 november een mannenconferentie. Registratie en deelname is gratis. Het Surinaams Bijbelgenootschap is van mening dat voor een evenwichtige samenleving man en vrouw gewaardeerd moeten worden voor hun rol in de totstandkoming van een gemeenschap.

Comments are closed.