Internationale campagne moet leiden tot minder zout in voeding

NDP en VHP Nickerie presenteren DNA kandidaten
maart 21, 2015
Para Sportbond krijgt acht ton van Staatolie voor renovatie Andre Brahim Stadion
maart 21, 2015
Show all

Internationale campagne moet leiden tot minder zout in voeding

Internationale gezondheidsorganisaties, willen met een wereld zout bewustzijnsweek, producenten en ouders van kinderen het gevaar van te veel zout in voeding en snacks bijbrengen. Met deze campagne gaan de de Pan American Health Organization(PAHO) en Wereld Gezondheids Organisatie(WHO), de handel en ouders van kinderen aan moedigen, om vers fruit en groeten te kiezen, boven snacks. Het groter doel van de campagne, die loopt van 16 tot 22 maart, is erop gericht om kinderen te beschermen tegen niet overdraagbare en voorkombare ziektes.

Volgens de PAHO/WHO zijn consumenten zich er vaak niet van bewust, hoeveel zout er in hun dagelijkse voeding verwerkt is. Onderzoek heeft uitgewezen, dat als kinderen te veel zout hebben eten, ze in hun latere leven veel vatbaarder zijn voor niet overdraagbare en voorkombare ziektes.

Om een gezonde eetgewoonte te stimuleren, hopen de PAHO en WHO ouders en kinderen, het belang te laten inzien, om gezouten snacks en ongezonde voeding te vermijden.

Ook de adverteerders van de snacks, wordt gevraagd hun zoutgehalte te verminderen in hun producten, voor de gezondheid van de kinderen. De organisaties zien als oplossing dat ouders zelf eten thuis klaar maken, met minder zout voor hun kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *