Interesse voor verplegende beroepen groeit in Nickerie

Ook bescherming tegen geldschieters in Wet Notarisambt
juni 19, 2019
Grote ministersdelegatie in Nickerie voor Back Track
juni 19, 2019
Show all

Interesse voor verplegende beroepen groeit in Nickerie

Covab krijgt voet aan grond met eigen gebouw

De belangstelling voor verplegende beroepen groeit enorm in Nickerie. Daarom gaat het Elsje Finck Sanichar College COVAB de vleugels uitslaan naar het district, met de opzet van een eigen pand. Op dit moment worden de verschillende opleidingen nog verzorgd op het terrein van het Mungra Medisch Centrum (MMC). Dat gebeurt in een container als voorlopige basis. Er zijn zoveel aanmeldingen dat er een wachtlijst is van meer dan 200 geïnteresseerden, zegt COVAB-directeur Angel Wallerlei-Kumbangsila. Ze is verheugd dat het startsein is gegeven voor de opzet van het opleidingscentrum, dat komt te staan in de buurt bekend als Waldeck.

Volgens minister Antoine Elias van Volksgezondheid leeft het idee voor het opzetten van een eigen gebouw voor COVAB sinds de periode toen hij ziekenhuisdirecteur was. Studenten naar Paramaribo sturen kostte veel geld en het risico was dat ze aan het eind van de opleiding niet eens terugkeerden.

Het pand dat 2 verdiepingen gaat tellen moet over 10 maanden afgebouwd zijn. Het zal tegelijk logeermogelijkheden bieden aan studenten uit Wageningen en Coronie.

Comments are closed.