Installatie Financieel Economisch Platform maandag

Deel Bernadetteschool maandag weer open
juli 27, 2015
Somohardjo des duivels over brief CHS
juli 27, 2015
Show all

Installatie Financieel Economisch Platform maandag

Het Financieel Economisch Platform (FEP) wordt maandagavond geïnstalleerd door president Desi Bouterse. Woordvoerder van de presidentiële commissie, Winston Lackin, deelt Starnieuws mee dat het Platform van korte duur is. Het platform moet de president adviseren over te nemen financieel-economische maatregelen op korte termijn.

De president heeft vrijdag vergaderd met de verschillende deelnemers uit het bedrijfsleven, vakbeweging en maatschappelijk middenveld. De mensen hebben de ’terms of reference’ meegekregen om te bestuderen. Zij zullen hun op- en aanmerkingen hierover kenbaar maken. Lackin legt uit dat het bij de invulling van het FEP gaat om technische mensen.

Nadat het FEP zijn werk heeft gedaan, zullen de bestaande instellingen intussen in werking zijn. Lackin denkt onder andere aan de Sociaal Economische Raad (SER), de Planraad, het Planbureau, maar ook het Tripartiet Overleg. Het tijdelijk overlegorgaan is in dit stadium nodig, zodat de nieuwe regering die op 12 augustus aantreedt, gelijk aan de slag kan, legt Lackin de gekozen werkwijze uit.

Comments are closed.