Inschrijving PPPP-Project Brownsberg van start

Dodelijke aanrijding door 20-jarige verkeerscrimineel
februari 28, 2020
SWM geeft politiestation Monkshoop fix
februari 28, 2020
Show all

Inschrijving PPPP-Project Brownsberg van start

De start van de openbare inschrijving van het Public Private People Partnership Project (PPPPP) voor het Brownsberg Natuurpark is donderdag (gisteren) begonnen. Het doel van dit project is om internationale als lokale bedrijven te interesseren in de restauratie en exploitatie van het Brownsberg Plateau, door middel van ontwikkeling van natuurtoerisme en gemeenschapsontwikkeling. Twee weken geleden werd de overeenkomst getekend tussen de Stichting Natuur Behoud Suriname (Stinasu) en Conservation International Suriname. John Goedschalk, directeur van Conservation International Suriname zegt dat er al geinteresseerden zijn voor dit project.

Voor het verwerken en begeleiden van dit inschrijvingsproces is een commissie ingesteld. Hierin hebben ook 2 afgezanten van de gemeenschappen uit het Brownsberg gebied zitting. Alhoewel er goudzoekers in dat gebied bezig zijn, verhindert het de missie niet zegt Goedschalk . Met deze ontwikkeling worden ook andere alternatieven gecreëerd voor de lokale gemeenschappen. Ook de milieuraamwet die nu in behandeling is in het parlement zal de bedrijvigheid reguleren , vindt de C.I Topman

U hoorde John Goedschalk, directeur bij Conservation International. Gisteren is de inschrijving begonnen van het PPPP project voor rehabilitatie van het Brownsberg plateau. De inschrijving duurt tot 15 maart.

Comments are closed.