Inperking openingstijden winkels onbegrijpelijk voor DNA 

Constitutioneel Hof doet beroep op beleidsmakers om bescherming en rechten koppels van hetzelfde geslacht nog meer te waarborgen
februari 1, 2023
Sport – 1 februari 2023
februari 1, 2023
Show all

Inperking openingstijden winkels onbegrijpelijk voor DNA 

Het besluit van de districtscommissarissen om de openingstijden voor winkels in te perken tot en met 22:00 uur in de avond, kan niet op goedkeuring rekenen in De Nationale Assemblee (DNA). VHP-parlementariër Mahinder Jogi zei in het college dat de ondernemers met deze maatregel niet geholpen worden. Hij vroeg zich af vanwaar de opdracht en of er daarbij rekening is gehouden met de reeds kwetsbare economie. Volgens DNA-voorzitter Marinus Bee is een 1×24 uur economie wereldwijd een norm aan het worden, mede vanwege de coronapandemie. Hij begrijpt de stap tot inperking van de openingstijden in Suriname dan ook niet. 

Een enigszins geïrriteerde parlementsvoorzitter Marinus Bee was dat. De minister van Regionale Ontwikkeling zou niet op de hoogte zijn van het besluit van de dc’s. Bee vraagt zich in gemoede af wat de meerwaarde voor de economie is om winkels te verbieden na 22:00 uur ’s avonds nog open te zijn.

Comments are closed.