Initiatiefnemers vragen aandacht voor aanpak kindermisbruik

10 Mobiel – Iglisa Moeljomenawi – 30 januari 2023
januari 30, 2023
OM start met landelijke virtuele voorgeleiding
januari 31, 2023
Show all

Initiatiefnemers vragen aandacht voor aanpak kindermisbruik

De voorzitter van de Nationale Assemblee Marinus Bee heeft onlangs een petitie in ontvangst genomen van enkele initiatiefnemers die aandacht vragen voor de aanpak van kindermisbruik. De initiatiefnemers zijn oud-politiefunctionaris Marina Pinas en Clyde Ford. In de petitie, die is ondertekent door tientallen mensen, wordt onder andere gevraagd voor het stoppen van geweld tegen kinderen, stoppen met het misbruik van kinderen, het elimineren van dwang om kinderen het zwijgen op te leggen bij misbruik, veilige woonomstandigheden, zwaardere straffen voor daders enz. Ook moet het Jeugdinfo-programma van het ministerie van Justitie en Politie weer opgestart worden. 

In gesprek met radio 10 zegt Pinas waarom ze het initiatief genomen heeft. Ze is van mening dat het als  een normaal ding begint te lijken in Suriname dat kinderen worden misbruikt. Ondanks de belangstelling niet zo groot was heeft het haar motivatie niet gedropt. Volgens ons Surinaams cultuur staan we vaak aan de kantlijn dan dat we in actie komen.

Tot zover de initiatiefneemster Marina Pinas over de petitie die is ingediend om aandacht te vragen voor de aanpak van kindermisbruik. Voorafgaand hieraan is er zaterdag jongsleden een stille loop gehouden. Behalve de voorzitter van DNA heeft ook de directeur van het kabinet van de president en de  directeur van het ministerie van Justitie en Politie een brief ontvangen.

Comments are closed.