Informatie over criminelen digitaal opgeslagen

Verhoging rijbewijstarieven ‘on hold’
april 18, 2019
Leiding RGD overgedragen aan Sebitadevi Gopal
april 18, 2019
Show all

Informatie over criminelen digitaal opgeslagen

KPS lanceert intern informatiesysteem ‘Primis’

Het Korps Politie Suriname (KPS) beschikt vanaf donderdag over een intern systeem, waarin alle informatie over criminelen wordt opgeslagen. De lancering van het Police Record Management Information System (PRIMIS) was donderdagmorgen op het politiebureau Geyersvlijt. Het voornaamste doel met het intern systeem, is het snel registeren en verwerken van digitale beeldinformatie over criminele daden. Primis zal in eerste instantie gebruikt worden om informatie op nationaal gebied op te slaan. Dat zal de politie uiteindelijk in staat stellen om binnenkort over officiële cijfers te beschikken op het gebied van criminaliteit, zei minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie.

UNDP-vertegenwoordiger Alexis Armstrong zegt ingenomen te zijn met deze belangrijke stap in de strijd tegen de criminaliteit. Suriname is het land in de rij van de regio met een dergelijk intern systeem.

Alexis Armstrong, de vertegenwoordiger van de UNDP bij de ingebruikname van het intern politiesysteem ‘Primis’. Naast de politie zullen andere overheidsinstanties gebruik kunnen maken van de informatie in de database.

Comments are closed.