Indrukwekkend eerbetoon aan Kobe Bryant en dochter Gianna in LA

Geen coronabesmetting in Suriname: vermoedelijke geval negatief getest
februari 26, 2020
PL sluit samenwerking met NDP principieel uit
februari 26, 2020
Show all

Indrukwekkend eerbetoon aan Kobe Bryant en dochter Gianna in LA

Basketballegende Kobe Bryant, die op 26 januari 2020 samen met zijn dertienjarige dochter Gianna overleed bij een helikoptercrash, werd maandag herdacht in het Staples Center, de thuisbasis van de LA Lakers; het basketbalteam waar Bryant twintig jaar voor speelde en waarmee hij vijf keer de NBA won.

Vanessa Bryant, de weduwe van Kobe, hield een indrukwekkende toespraak. Ze vocht tegen de tranen, maar na een daverend applaus van alle aanwezigen lukte het haar om een mooie ode te brengen aan ook dochter Gianna, die samen met Kobe bij de helicopter-crash op 26 januari omkwam.

Daarna sprak Vanessa ook mooie woorden over haar man, Kobe. Ze zei onder meer: “Voor iedereen was hij de ‘Black Mamba’. Voor mij was hij de liefste man en een geweldige vader.

Ook oud-basketballer Michael Jordan stapte het podium op voor een eerbetoon aan ‘zijn kleine broertje’. Hij haalde het feit aan dat vooral in het begin van Kobe’s basketbal carrière er vergelijkingen tussen hen werden gemaakt. 

Jordan maakte zelf nog een grap over de welbekende huilende ‘meme’ van zichzelf: een beeld dat hem voor de komende dertig jaar weer zal achtervolgen zei hij.

Kobe Bryant en zijn dochter Gianna zijn op 7 februari in besloten kring begraven in het Pacific View Memorial Park in Corona del Mar, dicht bij het huis van de familie Bryant in het Californische Newport Beach.

Comments are closed.