India ondersteunt voor US$ 50 miljoen aan projecten Suriname

Dagbladen overzicht 14 januari
januari 14, 2015
Uitkomst fractieoverleg Mega Combinatie: ‘Wij willen werken’
januari 14, 2015
Show all

India ondersteunt voor US$ 50 miljoen aan projecten Suriname

De Indiase regering heeft een kredietlijn van US$ 50 miljoen aan Suriname aangeboden. De mogelijkheid bestaat dat dit bedrag wordt verhoogd, indien de behoefte hiertoe wordt aangegeven door Suriname. Buitenlandminister Winston Lackin en zijn Indiase collega, minister van Staat, Vijay Kumar Singh, zetten hun handtekening onder de overeenkomst.

Door het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn de volgende projecten ter financiering aan de Indiase autoriteiten:

– het Wageningen ethanol project van Staatsolie.

– het Project ter versterking van de Melkcentrale Paramaribo N.V.

– en Financiering van pompen in Wageningen

Ook werd door de Indiase regering uit schenkingsmiddelen het project voor de upgrading van het mortuarium van ’s Lands hospitaal goedgekeurd ter financiering. Daarnaast heeft Suriname aanvullende projecten ingediend voor financiering bij de Indiase regering uit schenkingsmiddelen. Het gaat om:

  • Ondersteuning van de cassave industrie in Suriname
  • Assistentie rehabilitatie moeder en kind zorg van ’s Lands Hospitaal.
  • Beschikbaarstelling van computers en apparatuur aan het Natin.

Het vijfde reguliere bilateraal overleg tussen Suriname en India heeft in New Delhi, India plaatsgevonden. Op 13 januari vond de ondertekening van de ‘Agreed Minutes’ plaats. Tijdens dit overleg werden de een achttal gebieden van samenwerking besproken.

Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling, die ook deel uitmaakt van de delegatie, heeft ook werkbezoeken gebracht aan de minister van Cultuur en de Indira Gandhi Open University. Het opzetten van een open universiteit, een Center of Excellence in Informatie en Communicatie Technologie en een Nationale Autoriteit, die belast zal zijn met het ontwikkelen van curricula voor beroepsopleidingen, gericht op de specifieke behoeften van de arbeidsmarkt, zijn hierbij intensief besproken.

Verder had minister Lackin een politiek onderhoud met zijn collega van Buitenlandse Zaken, Sushma Swaraj.


 

1 Comment

  1. Regillio Wyndal schreef:

    India zelf zit met zoveel problemen in eigen land, waarom doen ze dit voor Su en niet voor hun eigen mensen of wordt het een geven en nemen situatie dat Su later er spijt van zal hebben. China dito. One love 2 you all. Taliban say so

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.