Magic Ten – 21 augustus 2021
augustus 21, 2021
Nickerie krijgt particuliere containerhaven
augustus 23, 2021
Show all

Incest moet bespreekbaar worden gemaakt

Stichting Moederhart houdt voorlichtingsdag in Nickerie

Incest moet uit de taboesfeer gehaald worden. Zolang het onderwerp onbesproken blijft, zal het misbruik zich blijven voordoen. Dat zegt Chandenie Dinai, voorzitter van de stichting Moederhart. Zaterdag hield de organisatie een voorlichtingssessie over incest voor de vrouwen in Nickerie. Volgens Dinai komt incest ondanks er geen actuele data zijn nog veel voor. Er wordt echter geen aangifte gedaan en soms zelfs helemaal verzwegen.

Carla Bakboord cultureel antropoloog en inleider op de voorlichtingssessie zegt dat slachtoffers van incest vaak zelf als schuldige worden aangewezen. Ook de lockdownmaatregelen in verband met de Covid-19-pandemiede maken dat potentiële plegers gedurende lange tijd met anderen in huis zijn met alle gevolgen van dien. Bakboord roept ouders op om hun verantwoordelijkheid te nemen en vooral hun jongens de juiste waarden en normen aan te leren om het probleem van incest preventief te kunnen aanpakken.

De stichting Moederhart die de voorlichtingssessie over incest heeft georganiseerd zegt verrast te zijn met de belangstelling die is getoond voor dit sociaal-maatschappelijk vraagstuk. Moederhart is van mening dat alleen door vrij te praten over incest het aantal gevallen structureel kan worden teruggebracht.

Comments are closed.