Coronavirus (Covid-19):
maart 19, 2020
Winkelier aangehouden voor mishandelen winkeldief
maart 19, 2020
Show all

In Guyana gestrande Surinamers terug

Quarantaine plekken in Nickerie in gereedheid gebracht

41 Surinaamse staatsburgers zijn donderdagmorgen met de MB Sandaka uit het buurland Guyana teruggekeerd. Zij waren gestrand in het buurland nadat de Surinaamse regering 14 maart alle grenzen dichtgooide, in verband met het Covid-19 virus. Er heerste de afgelopen dagen onduidelijkheid over het moment waarop deze Surinamers terug naar huis konden komen, maar dat komt volgens districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe door het feit dat zaken hier goed in orde moesten worden gemaakt

DC Nisha Kurban-Baboe van Nickerie en een passagier die donderdag uit Guyana is teruggekeerd in gesprek met Ricky Ristie. Nadat de mensen op de terminal bij Southdrain zijn onderzocht worden ze naar twee locaties in het district vervoerd voor verdere screening, zodat er kan worden bepaald of zij in thuis-quarantaine mogen of op de locatie moeten blijven, verteld Marcel Veldbloem van het NCCR.

De veerboot die de Surinamers heeft teruggebracht keerde rond half twee naar Guyana terug met aan boord 107 Guyanezen die in Suriname waren gestrand. Vier personen konden ondanks hun ingezetenschap niet vertrekken, omdat Guyana zich op het standpunt heeft gesteld alleen Guyanese staatsburgers terug te nemen.

Comments are closed.