Imro Fong Poen, nieuwe voorzitter SER

Agnes Daniël pleegt laatste handeling als korpschef
juli 18, 2017
Einde ‘zwerftocht’ kantongerechten
juli 18, 2017
Show all

Imro Fong Poen, nieuwe voorzitter SER

Ex-minister Imro Fong Poen is de nieuwe voorzitter van de Sociaal Economische Raad (SER). Starnieuws vermeldt dat hij op voordracht van de SER door president Desi Bouterse benoemd is in deze functie. Fong Poen volgt Ferdinand Welzijn op, de huidige minister van Handel, Industrie en Toerisme. Hij maakte namens de overheid reeds deel uit van de SER.

Fong Poen wordt in dagelijks bestuur van de SER bijgestaan door de plaatsvervangende voorzitters Sigmund Proeve (namens de werkgevers) en Armand Zunder (namens de werknemers). 
De nieuwe voorzitter kan beogen op een kennisrijke en kundige bestuurlijke leerervaring bij zowel de overheid als het bedrijfsleven.

De SER werd op 7 april vorig jaar weer in werking gesteld en heeft reeds een gevraagd advies uitgebracht aan de regering over ‘De beloning van werknemers in de particuliere sector en compensatie voor de sociale kosten van de heersende crisis, het Stabilisatie en Herstelplan 2016-2018, alsmede een ongevraagd advies over ‘Brandstofsubsidie, van object- naar subjectsubsidie, een unieke kans om het openbaar vervoer duurzaam te herstructureren’. De SER maakt sedertdien gebruik van de faciliteiten van het Institute for Graduate Studies & Research en vertrouwt erop nog dit jaar over haar eigen huisvesting en secretariaat te beschikken.

Comments are closed.