Ernstige kanttekeningen bij inbeslagname 19,5 miljoen euro: Advocaat Roethof: Harde opstelling en transparantie van Suriname gewenst
september 10, 2018
First Lady motiveert ouders en leerlingen
september 11, 2018
Show all

Impact World Clean-up Day merkbaar

Suriname doet komend weekeinde weer mee

 

De impact van onder meer de activiteiten rondom de World Clean-up Day is merkbaar. Dat is duidelijk volgens Cheyenne Samson, de assistent projectmanager van Green Heritage Fund Suriname (GHFS). De milieuorganisatie, tezamen met Stichting Support Recycling Suriname, en JCI Urban, een afdeling van de Junior Chamber International Suriname, en een aantal vrijwilligers, doet het komend weekeinde weer mee aan de mondiale schoonmaakactiviteit.

Het doel daarbij is vooral plastic afval te verwijderen van oevers en stranden. Samson zegt dat steeds meer Surinamers zich er bewust van worden wat voor schade plastic aanricht.

Glenn Ramdjan van Stichting Support Recycling Suriname is dezelfde mening toegedaan. De idealen van de stichting sluiten aan bij de internationale milieudoelen en de schoonmaakactie is een uitgelezen kans om ze te benadrukken.

GHFS hoopt dat burgers gaan beseffen hoeveel afval terechtkomt in woonwijken en –gebieden. Bij de vorige Clean-up actie in Leonsberg zijn meer dan 260 vuilniszakken gevuld met voornamelijk plastic afval.

Cheyenne Samson van Green Heritage Fund Suriname en Glenn Ramdjan van Stichting Support Recycling Suriname, twee van de organisaties die op 15-16 september de handen uit de mouwen steken tijdens de World Clean-up Day. Aan de Waterkant, bij Weg naar Zee, de Zeedijk in Nickerie, in Albina en op het strand van Galibi zal afval verzameld en verwijderd worden. Volgens de Verenigde Naties komt er jaarlijks 8 miljoen ton aan plastic in de zeeën en oceanen terecht. Als gevolg sterven per jaar 1 miljoen kustvogels en zo een 100.000 zeedieren. De voorspelling is dat als doordringende actie uitblijft, er in 2050 meer plastic dan vis in oceanen is.

Comments are closed.