IMF en Oekraïne eens over hervormingen in ruil voor steun

Monddode oppositie Venezuela zoekt de straat op
mei 19, 2016
Vlucht EgyptAir van Parijs naar Caïro verdwenen van radar
mei 19, 2016
Show all

IMF en Oekraïne eens over hervormingen in ruil voor steun

2015-06-18 11:32:29 epa04807307 Ukrainian deputies during a session of the Ukrainian Parliament in Kiev, Ukraine, 18 June 2015. Ukrainian Parliament endorsed the decision of Ukrainian President Petro Poroshenko and on 18 June to dismiss from a position the Head of the Ukrainian Security Service Valentyn Nalyvaychenko. According to local media Ukrainian President Petro Poroshenko was dissatisfied with the work of Ukrainian Security Service. EPA/ROMAN PILIPEY

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft overeenstemming bereikt met Oekraïne over welke hervormingen het land moet doorvoeren om weer miljarden aan noodleningen te krijgen. Oekraïne moet onder meer inefficiënte staatsbedrijven hervormen en meer doen tegen corruptie. Het IMF zegt dat er vooruitgang is geboekt bij het herstellen van de stabiliteit in het land. Vorige maand kreeg het land nog een nieuwe premier.

Maar volgens het IMF moet de overheid nog meer doen om de transparantie en de wetshandhaving te verbeteren. In juli beslist het IMF of Oekraïne genoeg gedaan heeft om een nieuwe tranche te krijgen van 17,5 miljard dollar aan leningen. Sinds twee jaar krijgt Oekraïne noodhulp van het IMF om de economie op orde te brengen en om de staatsschuld te herstructureren. In februari gaf het IMF het land nog een harde waarschuwing dat het te weinig werk maakte van hervormingen en corruptiebestrijding.

 

Comments are closed.