Illegale kinderen ontberen onderwijs in Nickerie

Stunten komt motorfietsbestuurder duur te staan
maart 18, 2014
Kabalebo wil brandveiligheid opvoeren
maart 18, 2014
Show all

Illegale kinderen ontberen onderwijs in Nickerie

Twaalf kinderen die illegaal in Nickerie zijn, kunnen volgens Roy Sedoc, ondervoorzitter van de districtsraad, geen onderwijs genieten. De kinderen beschikken niet over de nodige bescheiden en kunnen daardoor niet ingeschreven worden op school. Sedoc is van mening dat dit wel moet kunnen, want volgens het Kinderrechtenverdrag heeft elk kind recht op onderwijs. Het gaat om kinderen van Guyanese ouders die werkzaam zijn in Suriname en niet beschikken over de Surinaamse nationaliteit.

De ouders zijn al jaren illegaal in het land en de meesten hebben de moeite niet genomen om hun stukken in orde te krijgen voor de aanvraag voor de Surinaamse nationaliteit. Enkelen die dat wel gedaan hebben, wachten nog steeds op hun officiële documenten. De kinderen worden hiervan de dupe.  Sedoc zal vanuit de districtsraad een beroep doen op de regering, met name het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, om mogelijkheden te creëren voor de kinderen om onderwijs te genieten.

Hij geeft aan dat de onderwijsinspecteur Roy Katisa hiervan op de hoogte is. Ook heeft hij gesproken met de Guyanese counselor in Suriname, Arlington Bankroft, om de stukken van deze kinderen in orde te krijgen, zodat zij naar school kunnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.