Illegale houtkap en export, bron van zorg voor activist Sleur

10 Mobiel – Marjon Ferrier – 11 mei 2021
mei 11, 2021
Parlement dicht vanwege COVID-19-besmetting
mei 12, 2021
Show all

Illegale houtkap en export, bron van zorg voor activist Sleur

De illegale houtkap en –export is een grote bron van zorg voor een activist als Erlan Sleur van Probios. En dat is niet zonder reden. De vondst van 100 containers afgeladen met hout op weg naar het buitenland, is een goed voorbeeld. Het heeft niet alleen geleid tot vragen met betrekking tot de houtkap, maar heeft de zwakke schakels blootgelegd in de instituten die erop moeten toezien dat Suriname er voordeel aan heeft.

Sleur probeert de gemeenschap bewust te maken van tal van misstanden die plaatsvinden in deze sector en andere en die onomkeerbare schade kunnen aanrichten voor mens en natuur. In dit geval nam hij samen met Nina Jurna deel aan een NPO-reportage om de illegaliteit in de houtsector in Suriname te belichten.

Activist Erlan Sleur en Nina Jurna, in de NPO-reportage over de illegale houtkap in Suriname. Er zijn bedrijven zoals houtbedrijf ‘Dennebos’ die legaal te werk gaan. Helaas beschikt de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) niet over voldoende boswachters, zodat het illegaal kappen van bomen, bestemd voor de export, de gelegenheid krijgt welig te tieren.

Comments are closed.