Idee van der San over aanpak criminaliteit was onverantwoord en tegen de wet

Suriname succesvol tijdens ‘Taste of the Caribbean’
juni 8, 2017
Hoge onderscheiding voor kleurrijk stichter Sonny Hasnoe
juni 8, 2017
Show all

Idee van der San over aanpak criminaliteit was onverantwoord en tegen de wet

Operatie octopus formeel nog steeds gaande

Het Bureau Nationale Veiligheid en veiligheidsadviseur Melvin Linscheer hebben ex-minister Eugene van der San behoorlijk wat wind uit de zeilen genomen.
Op de belegde persconferentie van woensdag werd niet alleen het plan dat hij in gedachten had om de veiligheid in het land op te krikken weersproken, ook werden zijn uitspraken met betrekking tot operatie octopus weerlegd. Zijn veiligheidsplan had volgens Linscheer niets van een plan, maar behelst slechts een idee. Dat idee waarbij militairen dezelfde bevoegdheden als politieagenten zouden hebben beschouwt Linscheer als onwettig en onverantwoordelijk:

Inspecteur Roberto Prade, hoofd van de Afdeling Kapitale Delicten over operatie octupus, daarvoor veiligheidsadviseur Melvin Linscheer over uitspraken van ex minister Juspol.Ook de politieoperatie met de naam octopus werd op de door van der San belegde persconferentie begin deze week onder een vergrootglas gezet. Volgens van der San had hij geen idee wat Octopus inhoudt. Het enige wat hij weet is dat er 750 duizend USD voor was vrijgemaakt. Ook dit wordt ontkent door Linscheer. Het bedrag van 750 duizend USD had niets te maken met Octopus maar was nog voorde tijd van van der San vrijgemaakt om de verruwde criminaliteit aan te pakken.Volgens inspecteur Roberto Prade, hoofd van de Afdeling Kapitale Delicten, is operatie Octopus formeel nog niet afgesloten. Hij doet melding van enkele geboekte successen.

Comments are closed.