IDCS wacht op concessies kwakkelende staatsbedrijven

Sport 25 april
april 25, 2014
Vandaag in het Verleden
april 26, 2014
Show all

IDCS wacht op concessies kwakkelende staatsbedrijven

Hoop gevestigd op nieuwe bewindslieden op ministerie

De Investment and Development Corporation Suriname NV (IDCS) is nog geen eigenaar van staatsbedrijven. Het parastatale investeringsbedrijf is dit per presidentieel besluit van 9 november 2010 toegezegd, maar dit besluit moet nog worden behandeld in de raad van minister. Bovendien moet het notarieel worden vastgelegd. “Ik heb herhaaldelijk bij de ministeries aangedrongen”, zei IDCS-directeur Winston Caldeira donderdag tijdens een persconferentie in verband met hun tweejarige bestaan.

 

Zaken zijn waarschijnlijk door politieke onwil blijven liggen. Bepaalde bedrijven vallen onder het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), dat was toebedeeld aan Pertjajah Luhur, die onlangs uit de coalitie is gezet. Het is de minister van LVV die voorstellen moet doen bij de raad van minister. “Ik vetrouw erop dat de nieuwe minister het spoedig zal doen”, verwacht Caldeira.

 

Twee andere voorstellen liggen nu bij de RvM voor goedkeuring. Het gaat om de Landbouw Maatschappij Victoria NV (1.700 ha) en Landbouw Maatschappij Brokopondo NV (2.300 ha). Ook de Stichting Experimentele Landbouw (SEL) moet onder beheer komen van IDCS. Het bedrijf bestaat uit Prins Bernhard Polder (zaaizaad, 500 ha) en Baboenhol (1.500 ha) en Tibiti (veeteelt, 3.500 ha).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.