IDB executive vice president op werkbezoek in Suriname

Scholen op Sint-Maarten weer open
oktober 2, 2017
RBT Paramaribo onderschept cocaïne in container
oktober 3, 2017
Show all

IDB executive vice president op werkbezoek in Suriname

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft maandag een vruchtbaar onderhoud gehad met een delegatie van de Inter American Development Bank (IDB) onder leiding van executive vice president mevrouw  Julie Katzman.

De functionaris is in ons land als onderdeel van de reguliere bezoeken waarbij gepraat wordt over de economie. Aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) vertelt Hoefdraad, dat  mevrouw Katzman een update heeft gehad met betrekking tot de macro economische situatie van Suriname. Er is gekeken naar de crisis die ons land heeft getroffen, welke pijnpunten er nog zijn, welke stappen genomen zijn om op het pad van herstel te komen en het niveau van stabilisatie dat is bereikt.

Minister Hoefdraad stelde verder, dat ook is gekeken naar welke leningen er allemaal genomen zijn en welke sectoren begunstigd kunnen worden. hij benadrukte de goede band die er bestaat tussen Suriname en de IDB en dat laatstgenoemde instituut altijd bereid is de ondersteuning te verlenen bij de verdere ontwikkeling van ons land.

Mevrouw Katzman gaf aan, dat behalve gesprekken die nog gevoerd zullen worden ze ook een aantal bezoeken zal afleggen. Zo is ze ondermeer te gast bij onder andere projecten in het kader van de woningbouw, ICT  en wisselt ze van gedachten met leden van de private sector.

Comments are closed.