ICT-ASSOCIATIE WIL BETERE CYBER SECURITY

DC Daniel aan de slag in Marowijne
november 29, 2016
Vliegramp in Colombia voetbal wereld in rouw
november 29, 2016
Show all

ICT-ASSOCIATIE WIL BETERE CYBER SECURITY

De ICT Associatie Suriname (ICT-AS) wijst het hacken van websites resoluut af. Er zijn voldoende legale mogelijkheden op internet om je mening kenbaar te maken, zonder inbreuk te hoeven maken op eigendoms- en privacy rechten. Ook het onklaar maken van de beveiliging van websites, mailboxen en de illegale toegang tot databestanden keurt zij af. De associatie reageert op de recente cyberaanvallen op Surinaamse websites.

Volgens de ICT-AS is cyber security geen ‘ver-van-ons-bed-show’ en kan Suriname zich als volwaardig lid van de cybergemeenschap niet onttrekken aan de realiteit dat groepen zich illegaal toegang verschaffen tot gegevens of de dienstverlening platleggen. De organisatie legt uit dat de aanvallen waar Surinaamse websites nu mee te maken hebben, ‘Distributed Denial of Service’, kortweg DDoS, worden genoemd. ‘Denial of service’ betekent dat de dienstverlening niet langer mogelijk is. ‘Distributed’ geeft aan dat de aanval vanuit meerdere computers wordt uitgevoerd. In de praktijk is een DDoS een aanval waarbij de getroffen server verzoeken vanuit meerdere computers te verwerken krijgt, waardoor de website niet meer te bereiken is. In sommige gevallen crasht de server. Het doel van een DDoS is om een website plat te leggen en niet om toegang te krijgen tot waardevolle informatie. ICT-AS pleit voor een centrale entiteit om de groei van de ICT-sector op een gestructureerde wijze te ontwikkelen.

De technologische ontwikkeling voltrekt zich in een sneltreinvaart en daarmee openen zich steeds nieuwe mogelijkheden om illegaal toegang te forceren. Deze ontwikkeling vereist een uitstekende beveiligingsorganisatie die de graad van cyberbeveiliging van organisaties en instellingen continu evalueert en aanpast aan de nieuwste inzichten. Naast de overheid en haar instellingen zijn ook bedrijven en burgers gebaat bij een optimale cyberbeveiliging. De ICT-AS zegt bewust te zijn van haar verantwoordelijkheid om te zorgen voor gedegen expertise en het bewust maken van haar afnemers.

Comments are closed.