ICD interesseert private sector Suriname voor financiering

Voor regeringsleiders is het nog altijd belangrijker om politieke loyalisten te accomoderen dan om goede medewerkers voor de overheid te behouden
maart 29, 2014
Today in Pop History
maart 30, 2014
Show all

ICD interesseert private sector Suriname voor financiering

The Islamic Corporation for Development of The private sector (ICD), als onderdeel van de Islamic Development Bank(IsDB) voert op dit moment in ons land haar eerste misie uit. Met de private sector worden gesprekken gevoerd om hen te interesseren projecten in te dienen bij de ICD ter financiering. Volgens Farid Mohammed Masmoudi, acting director Bussiness Development en Partnership van de Bank, richt de ICD zich op alle sectoren welke werkgelegenheid kunnen creëren. Hierdoor kunnen mensen een beter bestaan hebben. De bank wil behalve met kapitaal, ook met kennis de particuliere bedrijven ondersteunen. 

Volgens Masmoudi zal er ook met lokale banken worden samengewerkt, om nog meer middelen voor de private sector beschikbaar te hebben. In dit project bied de bank afhangende van de bedrijfstak waarvoor er geld wordt verstrekt, aflossingsvrije periodes, variërend van zes maanden tot enkele jaren. Ook het rente percentage is volgens de ICD topper afhankelijk van de bedrijfstak. Alleen projecten die bankabel zijn, zullen volgens Masmoudi geaccepteerd worden .

De ICD delegatie heeft vrijdagavond met ongeveer zestig vertegenwoordigers van de private sector in Nickerie gesproken. Twee projecten die zeker ingediend zullen worden zijn een van het Academisch Ziekenhuis. Ook het L.Mungra-Streekziekenhuis Nickerie bereidt een CT-scan project voor, om bij de ICD in te dienen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.