HvJ beslist: Sapoen en Chitan moeten DNA zetel inleveren

Today In Pop History – 20 maart 2020
maart 20, 2020
DOE presenteert verkiezingsprogramma
maart 20, 2020
Show all

HvJ beslist: Sapoen en Chitan moeten DNA zetel inleveren

Sapoen legt zich neer bij uitspraak
Somohardjo: recht heeft gezegevierd

Het Hof van Justitie heeft vandaag beslist dat Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan elk hun zetel in De Nationale Assemblee moeten inleveren. Het gaat om een uitspraak in hoger beroep wat het vonnis onherroepelijk maakt. Raymond Sapoen, politiek leider van de Hervorming- en Vernieuwingsbeweging, respekteert de uitspraak. Vandaag heeft zijn partij deelname aan de verkiezingen op 25 mei veiliggesteld.

Raymond Sapoen van de HvB. Hij legt zich neer bij de uitspraak van het Hof van Justitie.

Na de verkiezingen in 2015 hebben Sapoen en Chitan zich teruggetrokken uit de Pertjajah Luhur om zich aan te sluiten bij de toen te vormen coalitie. Een aangespannen rechtszaak door PL, toen in combinatie met V7, heeft er niet voor gezorgd dat de twee DNA leden hun zetels moesten inleveren. “Maar, het recht heeft nu gezegevierd”, zegt voorzitter Paul Somohardjo.

Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur. Het Hof van Justitie heeft vandaag beslist dat Raymond Sapoen en Diepakkumar Chitan geen DNA leden meer zijn. Sapoen maakt plaats voor Barkat Mohabali (VHP), terwijl Prim Sardjoe (NPS) de plek van Chitan inneemt in het parlement. 

Comments are closed.