HVB wil van jonge kaders bekwame leiders maken

VHP waarschuwt Para voor milieuverontreiniging
september 16, 2019
Sportverslagen – 16 september 2019
september 16, 2019
Show all

HVB wil van jonge kaders bekwame leiders maken

De enige manier waarop Suriname meer grip zal hebben op nationale en internationale politieke vraagstukken en een versnelde vooruitgang, ziet de HVB in het opleiden van jonge vakbekwame leiders. Dit was de rode draad tijdens een interactieve presentatie die professor doctor Franklin Jabini vrijdag heeft gehouden voor de jonge partijkaders van de Hervormings- en Vernieuwings Beweging (HVB).

Het thema van zijn inleiding was ‘Leiderschap en Management in de Surinaamse realiteit’.

Een kleurrijke samenleving als de onze vereist, volgens de hoogleraar, van onze leiders behalve vakbekwaamheid ook een flinke dosis creativiteit, om te laveren tussen de diverse culturen die het land rijk is. Het is heel belangrijk voor leiders en leidinggevenden om opgedane vakkennis te combineren met de eigen maatschappelijke realiteit

Professor Franklin Jabini, die diverse studies heeft verricht naar nationale, culturele en politieke verhoudingen in ons land. Onlangs verscheen van zijn hand het boek “Het Kruis voor een Kankantrie”

Het kennisinstituut van HVB organiseert vaker trainingen en masterclasses en vindt het belangrijk dat jonge kaders door uitwisseling van kennis en ervaring de ruimte wordt geboden zich te bekwamen in het geven van leiderschap in nationale ontwikkelingsprocessen.

Het deelnemersveld was niet alleen een weerspiegeling van de doorsnee Surinaamse manager en ondernemer, maar vooral ook enthousiast en divers. Zelf vinden ze dat er in ons land nog ruimte bestaat voor een alternatief.

Eerder heeft de HVB kadertrainingen verzorgd over onderwerpen als ondernemerschap en ICT.

Comments are closed.