10 Mobiel – Haris Manorath – 27 oktober 2020
oktober 27, 2020
Situatie directie Greenheart Suriname en personeel weer gespannen
oktober 28, 2020
Show all

HVB staat stil bij driejarig bestaan

Bij de herdenking van het driejarig bestaan van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) staat de partij stil bij haar groei. De oprichting was een politieke stap in antwoord op de breuk die in 2015 ontstond met het hoofbestuur van de Pertjajah Luhur, met als doel verjonging en vernieuwing. Aan Radio 10 vertelt voorzitter Mike Noersalim dat de organisatie niet ontevreden is over het verkiezingsresultaat van afgelopen 25 mei. Hij ziet in de cijfers de HVB als de grootste buitenparlementaire partij en praat over een groei van 15 leden naar een ledenbestand van 7.500

Dat een aantal prominente leden de organisatie de rug hebben toegekeerd en veelal teruggekeerd zijn naar de PL, stoort Noersalim niet zo erg. Volgens hem hebben zij de hervormingsgedachte niet begrepen. Daarnaast is hij ervan overtuigd dat het eigenbelang ook een rol speelt.

Mike Noersalim, HVB-voorzitter en ex-minister van Binnenlandse Zaken. De HVB bestaat 3 jaar. Ter gelegenheid daarvan zal de partij een kinder- en een bejaardentehuis gedenken. Op zaterdag 31 oktober zal er een dankdienst worden gehouden.

Comments are closed.