Dagbladen overzicht maandag 30 oktober 2017
oktober 30, 2017
Dikan ontrafelt mythe ‘Franse voorzieningen’
oktober 30, 2017
Show all

HVB nieuwste politieke meespeler

Mike Noersalim eerste voorzitter, verguisde Sapoen politiek leider

Suriname heeft er sinds zaterdag een nieuwe politieke partij bij. Dat is de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). Mike Noersalim, de huidige minister van Binnenlandse Zaken is haar eerste voorzitter, terwijl Raymond Sapoen de politiek-leider is. Sapoen is ook de bedenker en oprichter van de beweging die ontstond nadat hij en Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur het kort na de verkiezingen van 2015 met elkaar aan de stok kregen. Tot zover bekend lijken ze bestand tegen elke lijmpoging. In zijn eerste toespraak als partijvoorzitter zei Noersalim dat de HVB geen aanvallen bespaard zal blijven, maar dat ze op de ingeslagen weg zullen volhouden.

Raymond Sapoen zei er zelf voor te hebben gekozen om geen voorzitter van de beweging te worden. Als politiek leider gaat hij zich echter ten volle inzetten voor de bestaanswaarde van de HVB.

Raymond Sapoen, de bedenker en oprichter van de HVB, en Mike Noersalim, de minister van Binnenlandse Zaken die sinds zaterdag de eerste voorzitter is van de nieuwe speler in de Surinaamse politiek. Coalitiegenoot de NDP werd vertegenwoordigd door ondervoorzitter Ramon Abrahams. Volgens hem kan de partij op de ondersteuning van de Nationale Democratische Partij steunen omdat ze bewezen heeft zich niet van chantagepolitiek te bedienen.

Comments are closed.