Dagbladen overzicht – 11 oktober 2019
oktober 11, 2019
Surinaamse investeerders gezocht voor peperduur Guyanees golfressort
oktober 11, 2019
Show all

HVB houd lezing over kiesstelsel Suriname

Het Surinaams kiesstelsel en de kiesregeling zijn nogal moeilijk te begrijpen voor de doorsnee-burger. Daarom zullen vooral politieke partijen, maar ook de overheid, burgers op weg naar de verkiezingen in 2020, steeds van de nodige informatie hierover moeten voorzien. Dit is belangrijk voor politieke veldwerkers om beter te kunnen functioneren en voor burgers om een goed beeld te hebben van alles dat mag en niet mag, in verband met de verkiezingen. Dat zegt Reita Maduban, voorzitter van het Kennis Instituut van de Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). De partij hield woensdagavond in Nickerie een presentatie getiteld: ‘Een duik in het Kiesstelsel van Suriname’. Inleider Izaak Soerokarso had het over de geschiedenis van ons kiesstelsel, de wetten en bepalingen, alsook de zetelberekening en gewijzigde regels binnen de kiesregeling.

Soerokarso is hoofdbestuurslid van de HVB en raadsadviseur op het Kabinet van de President. Hij is van mening dat de regels in het kiesstelsel niet zo ingewikkeld zijn zoals sommigen het ervaren. Tijdens zijn presentatie ging hij ook in op de pas in het parlement gewijzigde punten.

Izaak Soerokarso van de HVB, die woensdag in Nickerie een presentatie hield over de kiesregeling en het kiesstelsel van Suriname.

Comments are closed.