Hoost gebelgd over gewijzigde 8 decemberstrategie VHP

NPS Nederland wil dat moederpartij koers en strategie verandert
juli 20, 2015
Tjon en FA zesde in Keirin-finale Panam games
juli 20, 2015
Show all

Hoost gebelgd over gewijzigde 8 decemberstrategie VHP

Romeo Hoost zegt geen begrip te kunnen opbrengen voor de volgens hem, gewijzigde 8 decemberstrategie van de VHP. Over schending van mensenrechten wordt niet onderhandeld. De schenders van mensenrechten behoren zoals in ieder normaal democratisch land, gewoon berecht te worden.” Dit zegt Romeo Hoost naar aanleiding van de brief van VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi aan president Desi Bouterse, waarin de partij aangeeft samen met de NDP te willen zoeken naar oplossingen rond de 8 Decembermoorden.

Hoost is voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname en voorzitter van het ‘Comité Geen Moordenaar Als President.’ Hoost heeft Santokhi een mail gestuurd over deze kwestie. Santokhi om een reactie gevraagd verwijst naar partijondervoorzitter Radjkoemar Randjietsingh die echter niet bereikbaar was voor commentaar.

“De enige oplossing van de door en in opdracht van Bouterse gepleegde moorden is de Amnestiewet van april 2012 intrekken en de rechtszaak, die al liep voordat Bouterse in 2010 ongrondwettig president van Suriname werd, voort te zetten.”

 

Comments are closed.