Hoost bezorgt Suriname zilver op Consude Games

Twee auto’s over de kop in Brokopondo
november 25, 2013
Miranda: Para verwacht veel publiek bij viering Srefidensi
november 25, 2013
Show all

Hoost bezorgt Suriname zilver op Consude Games

Suriname staat niet meer droog tijdens de Consude Games in Argentinië. Zwemmer Irvin Hoost won zondag de eerste medaille: zilver op de 50 meter vrije slag in 25,00 seconden, nadat hij zich in 25,28 had gekwalificeerd voor de finale.

Chantell Peiter won op hetzelfde nummer geen eremetaal, maar brak in de finale wel het leeftijdsrecord 11-12 jaar, dat negen jaar op naam heeft gestaan van Nishani Cicilson. Peiter tikte aan in 27,87, terwijl Cicilson in 2004 28,46 had gezwommen.

Op het onderdeel basketbal verloor Suriname tot nu toe van het gastland (42-70) en Peru (58-64). De schakers moesten hun meerdere erkennen in Argentinië (1-3) en Paraguay (0-4).

De Consude Games, de Zuid-Amerikaanse Schoolspelen, voor kinderen tussen twaalf en veertien jaar, duren tot en met 28 november en worden gehouden in Mar del Plata, Argentinië. Alleen Frans-Guyana en Guyana zijn niet van de partij. Suriname, die voor de tweede keer meedoet, participeert op de onderdelen atletiek, basketbal, schaken, tafeltennis, zwemmen en Special Olympics (sporters met een beperking).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.