Donaties voor zieke Gilliana nemen toe  
februari 12, 2016
Uitspraak geboefte marrons blijft knagen aan ABOP-fractie
februari 12, 2016
Show all

Hoogste goudprijs sinds 2015

De prijs van goud is met 2 % gestegen naar USD 1.200,97 per ounce; dat is de hoogste prijs sinds 2015. Jonathan Butler, een edele metalen strateeg bij Mitsubishi Corporation in London, verklaarde aan Bloomberg dat de aandelenmarkt onzeker blijft en ook de olieprijs stagneert. Daarom wenden beleggers zich weer tot goud als veilige investering. Hij voegt er aan toe dat het beleggerssentiment in grote lijnen risico-vrij blijft, wat positief is voor goud.

De stijgende prijs verstevigt de positie van het edelmetaal als de best presterende grondstof van het jaar tot nu toe. Sommige analisten blijven sceptisch over de toekomst van goud, omdat ze verwachten dat de prijs tegen het einde van 2016 zal dalen naar USD 1000 per ounce nadat de Amerikaanse Centrale Bank de rente een aantal keren zal hebben verhoogd.

Anderen zijn positief. Die wijzen op de aanhoudende sterkte van goud. Ze kijken naar de drie aspecten die traditioneel marktresultaten hebben voorspeld en voor sterkere rendementen hebben gezorgd; een tweede termijn van de president, de verdeling tussen olie en goud en het gewoon op koers blijven.

Comments are closed.