Hooghart: BBGO debet aan ontwaarding pensioenen

Sterilisatieproject Dierenbescherming
januari 23, 2014
Dagbladen overzicht 23 januari
januari 23, 2014
Show all

Hooghart: BBGO debet aan ontwaarding pensioenen

De Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden in Overheidsdienst (BBGO) is volgens Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) er zelf schuldig aan, dat er een staatsbesluit is geslagen dat heeft gezorgd voor de ontwaarding van de pensioenen. Hooghart zegt dat de CLO tot op het laatste moment de BBGO er op heeft gewezen een verkeerde koers te volgen, met onduidelijke regelingen bij de overheid. “Nu blijkt niets te kloppen en zijn de pensioenen eigenlijk niets meer waard, stelt Hooghart.

De vakbondsleider zegt aan Starnieuws het jammer te vinden dat de leiding van de BBGO ervoor gekozen heeft de CLO de rug toe te keren. Volgens Hooghart moet de CLO zelfs zijn statuten aanpassen, omdat het ministerie van Financiën steeds vond dat de vakcentrale alleen voor actief dienende ambtenaren mocht opkomen. Daarnaast heeft de CLO geholpen met het oprichten van de BBGO en uiteindelijk een alternatief voorstel ingediend om het probleem van de gepensioneerden goed aan te pakken. De BBGO heeft dit afgewezen. Ik ben niet tegen hun strijd, maar dit moet gezegd worden”, legt Hooghart uit.

De BBGO biedt vandaag petities aan, aan zowel president Desi Bouterse, als assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.