Hoogendoorn Atheneum krijgt tweede jaar op een rij VOS School excellence award

Röntgen foto’s mogelijk bij Stg Libi Makandra
november 19, 2015
HI houdt nationale consultaties over elektronisch aanbesteding systeem
november 19, 2015
Show all

Hoogendoorn Atheneum krijgt tweede jaar op een rij VOS School excellence award

Het Arthur Alex Hoogendoorn Atheneum (A.A.H.A) heeft voor het hoogste slagingspercentage onder de scholen voor voortgezet onderwijs op senioren niveau, VOS, de Hakrinbank  School Excellence Award ontvangen.  Het was het tweede jaar op een rij dat het Atheneum de excellence award kreeg.

De onderscheiding werd woensdag overhandigd door Hakrinbank directeur Jim Bousaid aan de directie van het Atheneum. Deze onderwijsinstelling noteerde voor het schooljaar 2014/2015 een slagingspercentage van 95%.  61 kandidaten namen deel aan het eindexamen, van wie 58 slaagden. Het jaar daarvoor  noteerde de school ook een slagingspercentage van 95 procent.

De school die het op een na hoogste percentage haalde het vorig schooljaar was het Mr. J.C. de Miranda Lyceum met 87 procent, onder 293 examenkandidaten. Het E.P. Meyer Lyceum is de nummer drie met een slagingspercentage van 81%. Van deze school namen 239 kandidaten deel aan het eindexamen. De Hakrinbank VOS School Excellence Award wordt jaarlijks uitgereikt. Het selectie criterium is het slagingspercentage na her- en inhaalexamens, waarbij de school minimaal 30 examenkandidaten moet tellen. De prijs die bij de onderscheiding hoort is een PC met printer.

Het (mede) organiseren en sponsoren van nuttige maatschappelijke activiteiten valt binnen het Corporate Social Responsibility (CSR) beleid van de Hakrinbank. Daarbij hebben sport, onderwijs, kunst en cultuur een speciale plek. Hakrinbank directeur, Bousaid hoopt dat de School Excellence Award  scholieren prikkelt om top prestaties te leveren om zo, de best mogelijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons geliefd land.

Comments are closed.