Hoofdverdachte in drugszaak voortvluchtig

Van terreur verdachte broers ontkennen bij Surinaamse onderzoeksrechter
december 18, 2017
Man probeert Amerikaanse luchtbasis in Engeland binnen te dringen
december 18, 2017
Show all

Hoofdverdachte in drugszaak voortvluchtig

De hoofdverdachte in de 395 kilo-drugszaak van oktober is nog voortvluchtig. Van de drie aangehouden verdachten is er één, de persoon die de importvergunning afhandelde, inmiddels vrijgelaten. Over de hoofdverdachte, die nog voortvluchtig is, is niet veel bekend.

Het Hof van Justitie heeft het verzoek van advocaat Arjan Ramlakhan voor vrijlating van een inklaarder afgewezen. Het hof bevestigde hiermee een besluit van de rechter-commissaris (rc). De advocaat vermoedt dat deze beslissing is genomen, omdat zijn cliënt een machtigingsstuk heeft getekend bij de afhandelprocedure van de container waarin de drugs zijn onderschept.

De advocaat had na de afwijzing van de rc tot vrijlating bij het Hof van Justitie hoger beroep aangetekend voor zijn cliënt. In gesprek met de krant vertelt Ramlakhan dat de inklaarder zich alleen heeft beziggehouden met de afhandeling van de container, zoals hij dat gewend is. De man zou niet weten wat er is gebeurd nadat de container is verplaatst van het havencomplex naar de Zwartenhovenbrugstraat.

Ook is het onduidelijk wie stukken valselijk heeft opgemaakt, zegt Ramlakhan. De politie bevestigde enkele dagen na de onderschepping van de drugs dat er ook een douaneambtenaar is aangehouden. Hij zou de inklaarder gevraagd hebben om de container af te handelen.

Comments are closed.