Hoofdstembureau beslist tegen terugroeping sapoen/chitan

Consumenten moeten zelf sterke belangenorganisatie helpen bouwen
januari 6, 2016
Onrust bij diakonessenhuis
januari 6, 2016
Show all

Hoofdstembureau beslist tegen terugroeping sapoen/chitan

Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan blijven voorlopig nog leden van De Nationale Assemblée (DNA). Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft naar de Ware Tijd verneemt maandag vergaderd en bij meerderheid geconcludeerd dat de zetels van de twee Pertjajah Luhur-dissidenten nog niet vacant zijn. Er hoeft daarom vooralsnog niet in hun vervanging te worden voorzien. Twee CHS-leden die het niet eens zijn met de meerderheid zouden hebben besloten hun handtekening niet te plaatsen onder het besluit.

“Ik heb inderdaad vernomen dat de meerderheid heeft beslist dat de heer Sapoen niet als teruggeroepen beschouwd kan worden, omdat zij van oordeel zijn dat hij de fractie niet heeft verlaten”, zegt Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo. De brief waarin het besluit van het CHS is vervat, had hij nog niet ontvangen.

Officieel hebben Sapoen en Chitan de voorzitter van het parlement echter meegedeeld nog steeds te behoren tot de PL-fractie. Somohardjo had de leidng van het college formeel geïnformeerd dat de PL-fractie bestaat uit hem, Ingrid Karta-Bink en William Waidoe. De PL-leider stelt dat het vorige week door de kortgedingrechter uitgesproken vonnis erop neerkomt dat de twee dissidenten de PL-fractie hebben verlaten. Daarom is hun eis om besluiten van de laatste PL-partijraadsvergadering te annuleren, afgewezen. De politicus meent dat indien het CHS voorbijgaat aan het jongste rechterlijke vonnis “dan staat de machtsstaat voor de deur”. eam.

Comments are closed.