Hoofdstad Nickerie viert 140-jarig bestaan met activiteiten

Suriname ambulancedienst gaat in zee met brandweer Nickerie
juli 19, 2019
Minimumloon vastgesteld op SRD 1428
juli 19, 2019
Show all

Hoofdstad Nickerie viert 140-jarig bestaan met activiteiten

De hoofdstad van Nickerie, Nieuw-Nickerie, viert dit jaar haar 140-jarig bestaan. In verband de viering van dit heuglijk feit heeft de districtscommissaris Kurban-Baboe een speciale commissie geïnstalleerd. Die zette donderdag haar feestplannen uiteen. Onder leiding van commissievoorzitter Edgar van Genderen is uitleg gegeven over een activiteitenprogramma, dat van 2 tot en met 11 augustus loopt. Er zullen diverse sport- en culturele activiteiten worden gehouden, naast een volksreceptie op 8 augustus zelf. De organisatie zelf vindt de te houden ondernemersbeurs het neusje van de zalm. Nickerie is groeiende en zo wil de commissie vooral nieuwe ondernemers een platform bieden, vertelt Anouska Small die optreedt als de secretaris van de feestcommissie.

Er valt genoeg te doen in Nickerie volgende maand. De feestelijkheden in het kader van de jaardag van Nieuw-Nickerie worden gehouden in de periode van twee andere nationale vrije dagen, de Dag der Inheemsen op 9 augustus en Idul Adha, het islamitisch offerfeest dat op 12 augustus. De jaarlijkse 2-daagse wandelmars op 9 en 10 augustus is ook opgenomen in de feestkalender. En op de volksreceptie gaan wederom enkele mensen worden gehuldigd die op hun eigen manier hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van het district, zegt dc Kurban-Baboe.

De feestelijkheden moeten volgens de districtsadministrateur Hanisha Jairam die is aangesteld als de penningmeester van de commissie, zichzelf voor een groot deel bekostigen. De rest van het benodigde geld zal opgebracht worden uit sponseringen en donaties.

Comments are closed.