Hongarije wil 4 meter hoog hek langs Servische grens

Suriname gastheer bij internationale Haven conferentie
juni 18, 2015
Tsjaad verbiedt de boerka en arresteert 5 terreurverdachten
juni 18, 2015
Show all

Hongarije wil 4 meter hoog hek langs Servische grens

De Hongaarse regering heeft beslist om de grens met Servië te sluiten vanwege de toestroom van migranten. Daarnaast zal Hongarije beginnen met de constructie van een 4 meter hoge omheining, zo kondigde de minister van Buitenlandse Zaken Peter Szijjarto aan. Het zuiden van Hongarije grenst langs ruim 150 kilometer aan Servië. Dat behoort niet zoals Hongarije tot de Schengenzone en is geen lid van de Europese Unie. “De Hongaarse regering heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken bevolen de grens met Servië fysiek te sluiten”, verklaarde de minister tijdens een persconferentie in Boedapest.

Hongarije is van plan een afsluiting van vier meter hoog langs de grens tussen beide landen neer te poten, over een afstand van 175 kilometer, zei Szijjarto nog. Woensdag 24 juni starten daarvoor de voorbereidende werkzaamheden. “Natuurlijk zullen we onze Servische collega’s in detail informeren”, tijdens een ontmoeting op 1 juli. Szijjarto beklemtoonde dat de beslissing niet tegen een internationaal verdrag ingaat. “Andere landen kozen voor dezelfde oplossing”, klonk het nog.

Hij wees op Bulgarije, Griekenland en Spanje. “Van alle landen van de Europese Unie, ondergaat Hongarije de grootste migratiedruk. Een gemeenschappelijk antwoord van de EU op die uitdaging neemt te veel tijd in beslag en Hongarije kan niet meer wachten.”

Comments are closed.