Hogere besmettingscijfers verwacht de komende twee weken

Prins Bernardpolder weer in productie
januari 8, 2021
Rakesh Gajadhar Sukul directeur Volksgezondheid
januari 11, 2021
Show all

Hogere besmettingscijfers verwacht de komende twee weken

Residence Inn weer opengesteld als isolatiefaciliteit voor Covid-19 patienten

Het voormalig hotel Residence Inn is weer opengesteld als isolatie-faciliteit voor met Covid-19 besmette personen. Dit was noodzakelijk, omdat de twee tenten op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica onvoldoende capaciteit bieden aan positief geteste personen. Volgens Infectioloog Stephen Vreden is er voorlopig geen zicht op een daling van het aantal positieven; integendeel wordt een stijging verwacht in de komende twee weken. Het zal dan gaan om meer dan 100 besmettingen per dag. En dit is direct te herleiden naar festiviteiten rond de jaarwisseling.

Aldus infectioloog Stephen Vreden op een zondagavond belegde Covid-19 persconferentie.

Behalve het streekziekenhuis Wanica, hebben ook de andere ziekenhuizen intussen faciliteiten ge-creerd om weer Covid-19 patienten op te vangen. De huidige maatregelen blijven nog minimaal één week gehandhaafd. Deze week zal worden nagegaan hoe het vordert met de aangepaste protocollen voor de overheidskantoren, de onderwijsinstellingen, recreatieoorden en de markten, zegt Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

Vandaag is er een inspectie gepland voor strengere handhaving van de Covid-19 regels bij de Centrale-markt en de Noodmarkt.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid.

De controle en handhaving tijdens de lockdown is aangepast. Dat zegt Commissaris van politie en waarnemend korpschef Henry Seedorf. Met het oog op de zone-indeling is een route-beschrijving ingelast. Mensen die in het bezit zijn van een dispensatiebrief dienen zich te her-registreren.

Waarnemend Korpschef Henry Seedorf. Hij was één van de sprekers op de COVID-19 persconferentie zondagavond, in de Congreshal. Het aantal doden als gevolg van het coronavirus is opgelopen tot 133. Alleen al in de maand januari van dit jaar zijn er tot nu toe 11 personen overleden. Van het COVID-19 dashboard is af te lezen dat Suriname momenteel 619 active cases heeft. 79 personen worden verpleegd in ziekenhuizen, onder wie 13 op de ICU. Vanaf het coronavirus in maart 2020 werd vastgesteld in Suriname, zijn er 7.008 mensen positief getest op COVID-19, onder wie 6.276 genezen verklaard.

Comments are closed.