Hoge onderscheiding voor kleurrijk stichter Sonny Hasnoe

Idee van der San over aanpak criminaliteit was onverantwoord en tegen de wet
juni 8, 2017
Schoolbusvervoer  Wanhatti niet optimaal
juni 8, 2017
Show all

Hoge onderscheiding voor kleurrijk stichter Sonny Hasnoe

Sonny Hasnoe, de voetbaltrainer die in de loop van de jaren tachtig de term kleurrijkvoetbal bedacht heeft woensdag 7 juni de hoge onderscheiding van Commandeur in de ere orde van de gele ster ontvangen.  Dit gebeurde bij de herdenking van de vliegramp in 1989 waarbij 15 spelers om het leven zijn gekomen. Hasnoe kon vanwege ziekte niet naar Suriname afreizen voor het ophalen van de eremedaille. Het was Roy de Miranda van de stichting Mondiaal Kleurrijk voetbal, organisator van de herdenking, die de mededeling deed. Hasnoe vond destijds weerklank bij Ajaxcoach Johan Cruyff om het “creatief-technische kleurrijke voetbal in het Europese topvoetbal” te introduceren.

Onze verslaggevers maakten de volgende sfeerindrukken…

Tijdens zijn toespraak nam de Miranda Surinam airways het zeer kwalijk dat de vliegmaatschappij tot nog toe op geen enkele manier zich heeft verontschuldigd tegenover nabestaanden van de slachtoffers van de fatale vlucht PY764. Ook de Surinaamse voetbalbond (SVB), destijds de gastheer van het bezoekende kleurrijk elftal, werd niet schotvrij gelaten. Volgens de voorzitter van de Stichting Mondiaal kleurrijk heeft de SVB in de afgelopen 28 jaar verzuimd de omgekomen voetballers op welke wijze te herdenken.

President Bouterse liet zich vertegenwoordigen door Vice – President Adhin en Sportminister Dogojo. Ook de DC van Paramaribo Mike Nerkust en veel familie en vrienden van de slachtoffers hebben de herdenking bijgewoond.

7 juni 1989 : Een toestel,  PY 764 van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) stort neer bij Zanderij, tijdens een landing op Johan Adolf Pengel International Airport. Alle negen bemanningsleden en 167 inzittenden komen om het leven. Elf passagiers en een hond overleven  de ramp. De SLM-ramp is de grootste vliegtuigramp uit de Surinaamse geschiedenis.

Comments are closed.