Para bezig met ophalen 20 kilometer aan trenzen
juni 3, 2016
IMF verplicht Suriname aantal wetten aan te nemen
juni 3, 2016
Show all

Hof van Justitie wijst vordering CHS af

Het Hof van Justitie heeft de vordering van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) afgewezen om het vonnis op te schorten over de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Het Hof bevestigt hiermee het vonnis van de kantonrechter, dat de twee Assembleeleden zijn teruggeroepen.

Irvin Kanhai had namens het CHS gevraagd om het vonnis op te schorten totdat in bodemprocedure is beslist. Hij gaf aan dat het vonnis van de kantonrechter niet uitvoerbaar is. Aan het CHS werd de opdracht gegeven om te voorzien in de vacature die ontstaan is door het terugroepen van Sapoen en Chitan. Het CHS heeft het proces-verbaal betekend aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. De raadkamer van het Hof heeft maandag alle partijen gehoord. Behalve Kanhai en Gerold Sewcharan mochten ook de direct betrokkenen het woord voeren. Pertjajah Luhur, NPS, VHP en de kandidaten Barkat Mohabali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) deden ook hun zegje. Het Hof van Justitie heeft vandaag de voorziening die Kanhai namens het CHS heeft gevraagd, afgewezen.

Pertjajah Luhur-voorzitter Paul Somohardjo is blij dat ook het Hof van Justitie een uitspraak heeft gedaan wat erop neerkomt dat het terugroepvonnis-Sapoen/Chitan moet worden uitgevoerd door het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Het rechtscollege heeft donderdag het verzoek van het CHS om voornoemd vonnis op te schorten, afgewezen. Hiermee is verder bekrachtigd dat PL-dissidenten Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan geen assembleeleden meer zijn, stelt Somohardjo. STARNWS/DWT

Comments are closed.