‘HOEFDRAAD MOET TRANSPARANTER ZIJN’

DNA vraagt regering valutaveilingen aan te houden; Hoefdraad afwezig bij informatiesessie met volksvertegenwoordiging
maart 4, 2016
Regering Zimbabwe nationaliseert diamantindustrie
maart 4, 2016
Show all

‘HOEFDRAAD MOET TRANSPARANTER ZIJN’

hoefdraad

De samenleving heeft dringend behoefte aan transparantie en aansturing van de regering nodig, nu erover de hele linie cruciale loononderhandelingen gevoerd moeten worden en arbeidsplaatsen onder druk staan. “Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën moet duidelijk aangeven wat er precies gedaan wordt om het land uit de huidige financiële crisis te leiden.

Aan de hand daarvan zullen werkgevers en werknemers hun standpunten kunnen bepalen”, benadrukt Waddie Sowma, voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES). Hij spreekt naar aanleiding van de plannen van de regering om meer ruimte voor zichzelf te creëren om geld te lenen zonder dat de monetaire autoriteiten, Hoefdraad en de huidige governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Glenn Gersie, in de bak belanden. In verband hiermee zal de Wet op de Staatsschuld worden aangepast.

“De regering vraagt van de totale samenleving dat wij een bijdrage leveren om uit de crisis te komen. Maar er moet duidelijkheid zijn over wat zij doet aan het probleem. Er kan niet langer van ons geëist worden dat we vertrouwen moeten hebben dat het goed komt. Het vertrouwen moet herwonnen worden met transparantie en openheid”, zegt een financieel-deskundige uit de banksector op anonieme basis. “Er is een actieplan in uitvoering door Financiën die in samenwerking met deskundigen van het Internationaal Monetaire Fonds (IMF) in elkaar is gezet. Dit plan wordt niet beschikbaar gesteld voor toetsing aan onze eigen Surinaamse deskundigen. DWT online

Comments are closed.